1:a advent

Veckorna har verkligen flugit förbi under hösten och nu är det redan 1:a advent. Vi har förstås hunnit med ett antal tävlingar och en del annat. Vi inledde inomhussäsongen i Lurbo där 5-åringarna fick hoppa en 120 klass, medan Kurre och Valerie gick 130. De gjorde det bra och Valerie tog en 2a placering. Kurre och Valerie fick sedan åka till Elmia och känna lite på arena-atmosfär. De gick 135 klasser och hoppade väldigt fint båda två. Valerie var felfri och placerad första dagen och hade sedan ett lite oturligt nedslag i ATG-kvalet, så det blev ingen final denna gång. Kurre gjorde sina första inomhusstarter i 135 med ett respektive två ner, känns ändå lovande inför framtiden.

Helgen därpå åkte vi till Högbo över dagen. Hedda fick följa med och debuterade 125, vilket hon gjorde felfritt. Hon är en väldigt enkel och okomplicerad häst. Kurre hoppade 135 igen med ett ner och Valerie fick gå rakt in i en 145 WR. Hon hoppade fantastiskt fint och var felfri i både grundomgång och omhoppning! Lite för långsam för att bli placerad, men jag får ändå vara nöjd med hennes otroligt fina utveckling under året. Två starter i 145 och hon är redan kvalad till 150.

Förra helgen var vi på Strömsholm och Hedda och Action fick avsluta sin 5-årssäsong med en 120-klass. Båda hoppade fint och felfritt. Båda hästarna är till salu, men jag har ingen brådska med att sälja, rätt hem är alltid viktigast. Nu får de lite välförtjänt jullov i alla fall. Kurre hoppade väldigt fint och var felfri i både 130 och 135, tyvärr med ett tidsfel i 135 klassen. Valerie hoppade 145 igen och bjöd åter igen på en väldigt bra runda, dock med ett nedslag denna gång. Nu återstår en tävling sen väntar en lite lugnare period för hästarna.

Greta har inte tävlat under hösten då hon haft lite diffusa problem med ett bakben. Hon har inte varit halt, men hoppningen har inte varit så bra som den brukar. Så efter att ha gjort MR av bakkotan har vi kunnat behandla och hon är nu under igångsättning igen. Håller tummarna för att hon ska kunna komma tillbaka till tävlingsbanan nästa år. 

Paisley har varit här nu under en period för inhoppning och sköter sig väldigt bra. Även fyraåriga Joli Alm har varit här under ett antal veckor och utvecklats fint, vi har inte hunnit med att tävla tyvärr men jag tror att hon kommer att vara i god fas ändå till nästa år. Nu har hon fått åka hem för lite vila och istället har stallkamraten Roxy kommit hit för inridning. Vi har även påbörjat inridningen av Claire och det har gått bra så här långt, hon travar fint med ryttare nu så snart är vi klara med henne.

I veckan har jag varit på Friends och tittat på internationell hoppning samt även inomhus-fälttävlan där min tidigare häst Caruccio Paradise deltog. Väldigt roligt att få se honom live och jag är så imponerad över hans utveckling som fälttävlanshäst!

Valerie på Sundbyholm tidigare i år.

Foto: Jenny Johansson

27 Nov 2022