Nyheter

2020 - vad hände?

5 jan 2021

Jul- och nyårshelgerna har passerat och som vanligt är det dags att summera det gångna året. I och med pandemin blev 2020 ett annorlunda år, men på det stora hela har det inte påverkat mig personligen i så stor utsträckning. Tacksam över att ha hälsan i behåll och kunna arbeta med hästarna som vanligt! Ett lite lugnare tempo och färre tävlingar har det varit, men det behöver ju inte nödvändigtvis vara något negativt. Hästarna har gjort en del fina resultat; 5-åringarna har hoppat felfritt i 120, Valerie har varit placerad i 130-135 och Greta har tagit flera placeringar i 140 samt hoppat felfritt i 12 av 13 starter i 130-135. Treåringarna gjorde sina test i juli och 4-åringarna har fått komma ut på tävlingsbanan under hösten. I juni fick vi två fina föl; Bon Claire och Bon Champion. Hingstfölet visade vi på fölbedömning och där blev han dagens högst bedömda hoppföl. Min bästa häst Gittan pensionerade jag och hon är nu dräktig med Untouchable. Även Wamira och Canvas Lane är dräktiga, så förhoppningsvis får vi tre föl framåt sommaren. Två hästar har sålts, Bon Carat ägs numera av min brorsdotter Lovisa och Caruccio har också nyligen lämnat stallet. Under året har också ett gäng hästar varit här för inridning/utbildning, stort tack till alla hästägare för förtroendet! Självklart också tack till alla i teamet runt hästarna! Nu blickar vi framåt mot 2021 och hoppas på ett friskt och framgångsrikt år.

Gittan är nu penisionerad och dräktig!

Caruccio såld

22 dec 2020

I helgen har vi vinkat av fina Caruccio som nu är såld. Nu väntar en ny karriär för honom som fälttävlanshäst hos Johan Lundin. Vi önskar lycka till i fortsättningen och ser fram emot att få se honom på tävlingsbanan så småningom. 

I helgen har vi också välkomnat en ny kompis till stallet. Det är min hästägare Cassandra som har investerat i ett hingstföl (e. Ike - Hemerald). Ska bli spännande att följa honom framöver!

Nu börjar de flesta inridningshästar bli klara. Jullan, Conchito och Goofen är alla färdiginridna och har flyttat hem igen.

Caruccio är nu såld!

December

8 dec 2020

Tävlingssäsongen fick tyvärr avslutas tidigare än planerat pga nya restriktioner med inställda tävlingar. Så nu tar tävlingshästarna det lite lugnare med lättare arbete och de yngre har fått jullov. Vi jobbar på med ett gäng inridningshästar och har även några försäljningshästar igång. 

I övrigt händer det inte alltför mycket! Snön lyser med sin frånvaro, vi får hoppas det kommer lite till jul. Fölen har vi börjat vänja av så smått. Vårt hingstföl Champis ska snart få en lekkamrat, det ser vi fram emot!

Fina Gittan! Numera avelssto och dräktig med Untouchable

Högbo och nya hästar

15 nov 2020

Igår var vi i Högbo med tre hästar och alla hoppade fint. Caruccio var felfri i 120, han börjar kännas riktigt säker där nu. Han är till salu, om någon söker en lovande unghäst. Valerie gjorde en fin runda i 130 med ett ner och Greta hoppade strålande i 140, felfritt och en 3e plats! Älskar verkligen den hästen. Nu hoppas vi att vi får åka till Högbo och tävla även nästa helg. 

Annars jobbar vi på med inridningshästarna. Capella, Lilly, Phil och Hero är färdiga och den senaste veckan har ett par nya kommit. Joli Alm (e. Favorit Ask) och Weeping wild rose (e. Highcrusier), välkomna!

Greta på väg mot seger i Högbo för ett år sedan, nu blev det en tredje plats

November

8 nov 2020

Hösten är verkligen här nu med ganska ruggigt väder. Vi jobbar på med unghästarna, det är ett antal inridningshästar just nu och även några treåringar. Förra helgen var det tävling i Lurbo, där Alf avslutade sin fyraårssäsong med en felfri runda. Nu får han lite semsester framöver. Kurre debuterade 120 och gjorde det felfritt, han hoppar väldigt fint bara han är lite sansad.  Nästa helg väntar tävling i Högbo, ev blir det årets sista beroende på hur smittläget utvecklas. 

Idag hälsade vi två nya hästar välkomna; Conchito (e. Cristallo II) och Coeur d´Amour (e. For Romance II), båda är här för inridning.

Kurre tidigare i år

Lidköping

14 okt 2020

I helgen har vi varit och tävlat i Lidköping, kul att komma iväg på ett meeting igen. Alla tre hästar har hoppat jättefint. 5-åriga Caruccio inledde felfritt i 120 och gjorde även en bra 120-runda på lördagen med ett litet nedslag. På söndagen var han lite trött men hoppade ändå felfritt i 115. Detta var hans första meeting så en bra prestation av honom. Valerie har känts väldigt fin och var placerad i både 130 och 135. Hennes andra start i 135, så roligt att det räckte till placering. Greta har "som vanligt" hoppat väldigt fint och varit placerad i alla starter 130-135-140. Guldstjärna till henne!

Vi har också två nya inridningshästar i stallet. Det är två dressyrston; Lilly (e. Sir Oldenburg) och Capella (e. Ampere). Välkomna!

Sista utomhus

28 sep 2020

De senaste helgerna har vi avverkat de sista utomhustävlingarna för säsongen. Hos Enköpingsnäs debuterade fyraåringarna 1 m med godkända rundor, Kurre var felfri i sina två 110-starter och Caruccio var felfri i 120, så när som på ett tidsfel. På Sundbyholm veckan därpå var Greta felfri i 130 och 135 och Valerie debuterade 135 med en bra runda. Nu vänar inomhussäsong och vi gör årets första (!) meeting i Lidköping om ca två veckor.

Elvira är färdiginriden och har flyttat hem igen, istället har hennes helbror Isak flyttat in. Även Viva, som var här för inridning förra året, är tillbaka i stallet för vidareutbildning.

Caruccio

September

8 sep 2020

Hösten börjar närma sig och vi har tagit in hästarna från betet och ska snart sätta igång med de yngre hästarna. Min uppfödning Carat startade vi med lite tidigare och han är nu färdiginriden och har dessutom blivit såld. Han behövde dock inte flytta så långt då det är min brorsdotter Lovisa som tar över honom nu.

Förra helgen var vi i Tierp och tävlade. Fyraåringarna gjorde debut på tävlingsbanan med godkända rundor. Valerie gjorde sin första start sedan uppehållet och vann 120-klassen. 5-åriga Caruccio debuterade 120 och gjorde en godkänd runda med 4 fel. I lördags var vi på Sundbyholm där Valerie var felfri igen och placerad i 130 och Greta knep en placering i 140-klassen. I helgen väntar tävlingar på Schultz Arena igen. 

Vi har också ett par nya hästar i stallet; Luna är tillbaka efter lite semester och vi har också en 2,5-årshingst för inridning. Phil Live F, e. Clarimo. Välkommen! Vi säger också välkommen till Sandrine, vår nya hästskötare och som flyttat hit med sin unghäst Chivas. 

Carat är såld och har flyttat till Lovisa

Sundbyholm och fölvisning

3 aug 2020

De senaste två veckorna har vi varit på Sundbyholm några gånger och tävlat med Greta. Hon har hoppat jättefint och fortsatt göra bra resultat. Förra veckan var hon felfri och placerad i både 135 och 140. Denna helg blev det en 5e plats i 130 och ytterligare en fin runda i 140, dock med ett ner i omhoppningen. Övriga hästar som tagit det lite lugnt har börjat komma igång igen och snart blir det tävling även för dem. 

I helgen har vi också varit på fölvisning med Caprices fölunge, som vi döpt till Bon Champion. Domaren gillade honom och han fick en 9a på både typ och galopp och blev dagens bästa hoppföl. Väldigt roligt! Vi är så glada över alla fina föl Caprice har gett oss. Detta är hennes sista föl, hon är nu 22 år och ska få pensioneras från avelsboxen. Våra andra ston som vi betäckt i år är alla nu dräktiga. Gittan med Untouchable, Wamira med Kentucky och Canvas Lane med Kannando Hästak.

Caprice och Bon Champion! Foto; Swb Mälardalen

Juli

7 jul 2020

Nu har de flesta av stallets hästar fått semester och det blir lite paus även för oss. Sista helgen i juni visade vi våra två treåringar på unghästest. Bon Action, som hoppat så fint hela våren, blev tyvärr ganska spänd och poängen blev därefter. Tråkigt, när vi vet hur bra han kan hoppa. Hedda var däremot lite väl taggad och tyckte det var en bra idé att testa att gå på studs... Trots det klarade hon hindrena lekande lätt och fick 8,5-8 för sin hoppning. Dock ynka 0,5 poäng från diplom. Båda hästarna gjorde väl godkända ridprov. Tack till mitt superteam som gjorde dagen möjlig!

I helgen som var tävlde vi i Hallsta med Kurre och Greta. Kurre gjorde sin första start sedan februari genom att debutera 110, vilket han gjorde bra! Ett litet nerslag på 2an men annars hoppade han fint och avspänt. Greta var lite trött, med hoppade ändå en felfri runda i 135.

I övrigt ägnar vi oss mest åt att tvätta stall och måla hinder, samt åka till seminstation. Tre ston betäcker vi i år, så det blir några vändor dit. 

Kurre i sin 110- debut!

Föltider

16 jun 2020

Nu har båda våra ston fölat. Caprices fölunge kom först, det blev en fuxhingst e. Cabachon. Väldigt social och framåt. Några dagar senare var det Wamiras tur. Denna gången blev det ett litet stoföl, e. Coupe de Coeur. Väldigt lik sin mamma! Nu ska vi bara klura ut namn åt dem, inte det lättaste. 

Idag har vi gjort vår första tävling sen februari, kul att det äntligen börjar komma igång igen. Greta hoppade en 130-klass i Hallsta och gjorde det fint och felfritt. 

Caprice med sitt hingstföl!

Wamiras stoföl

Maj

19 maj 2020

Det är fortsatt tävlingsstopp och veckorna rullar på ganska obemärkt. Unghästarna har varit iväg och hoppat bana ett par gånger och mina två lite äldre hästar Greta och Valerie har också fått komma iväg några gånger, på Sylveträning och banhoppning på Rekasta. De känns fina, så nu längtar vi lite till att tävingarna ska dra igång igen. Fyraåriga Much Moor har flyttat hem igen efter att ha varit här på utbildning under några månader och även Diamond de Lacoste har flyttat då han nu blivit såld. Vi önskar lycka till i fortsättningen! Våra unghästarna ska snart få lite vila och vi har plats i stallet för att ta emot nya hästar. Hör av dig om du är intresserad av att lämna din häst på utbldning! Nu börjar vi också räkna ner dagarna för våra två avelsston Caprice och Wamira, det är inte alltför lång tid kvar nu och de börjar bli riktigt runda. 

 

Diamond de Lacoste är nu såld!

April

26 apr 2020

Dagarna rullar på här hemma och det händer inte allför mycket just nu under denna pandemi. Hästarna rids som vanligt, men tävlingshästarna tar det lite lugnare. Vi hoppas att tävlingarna kan börja till sommaren igen! Vi har två nya hästar i stallet; Astrid som är ett treårigt sto e. Highcrusier - Zuidenwind som är här för att ridas in, och så "Nicke" som är en 5 årig valack e. Uncanto - Elmshorn som är här för att utbildas under en period. Välkomna! Treårstesten i maj är inställda och blir nu istället i slutet av juni. Mina två egna treåringar Hedda och Action ska vi troligtvis visa, så snart ska vi börja förbereda dem. Förra veckan var vi på löshoppningsträning på Strömsholm, det kan vara ganska nyttigt för dem att få träna på att åka och se arenan en gång innan.

Nu är det drygt en månad kvar fram till beräknad fölning för våra två avelsston Wamira och Caprice och de börjar bli ganska runda. Wamira betäcker vi troligtvis om sen. Detta år har jag också valt att pensionera min bästa tävlingshäst Hard to get of Beauty och hon ska nu också gå i avel. "Gittan" har betytt otroligt mycket för mig och vi har tävlat tillsammans i hela 9 år, från att hon var en vild 4-åring till att hoppa 145 med placeringar. Så det känns lite sorgligt att pensionera henne, men jag är övertygad om att hon kommer bli en fantastisk mamma och ge oss fina föl. 

Fantastiska Gittan ska nu bli avelssto, över 100 placeringar i 130-140 har det blivit genom åren.

Inställt

14 mar 2020

Under de närmsta veckorna blir det inga tävlingar då i stort sett allt är inställt till följd av coronaviruset. Så vi får trimma på här hemma istället. Senaste tävling var i Södertälje i februari med unghästarna, som alla hoppade fint. Guldstjärna till Caruccio som var felfri i både 1 m och i 110 debuten. I veckan var vi på Strömsholm och tränade för Pether Marke med Valerie och Greta. Har inte tränat för honom tidigare, så roligt att få ett par nya ögon på sig och lite tips att jobba med.

Much Moor, som blivit 4 år nu, är tillbaka i stallet efter några månaders vintervila. Våra andra fyraåringar Alf och Lyckan är också igång och rids nu. Alfs helbror Bon Action, som är ett år yngre, har vi nu precis ridit in. Vi fick rida in honom lite senare än tänkt då vi lät operera bort en konstig knöl på höften på honom i hösten. Någon slags inkapslad mineraliserad vävnad, veterinärerna hade aldrig sett något liknande. Men mina hästar lyckas ju med allt.. Nu mår han i alla fall bra och vi kan förhoppningsvis visa honom på test senare i vår.

Lurbo & clinic

18 feb 2020

Förra helgen var vi och tävlade i Lurbo. Hästarna har startat upp tävlingssäsongen på ett bra sätt; Caruccio var felfri i sin klass och Qrissan gjorde en bra runda med ett pet på sista hindret i 110. På söndagen var vi där med Valerie och Greta som båda hoppade felfritt i 120 respektive 130.

Denna helg har vi varit på Runsten då Henrik von Eckermann höll clinic. Jag och Qrissan fick äran att vara med i en av grupperna. Väldigt roligt och inspirerande att få lyssna på Henrik och ta del av hans system. Nu väntar träning för Sylve i veckan sen tävling i Södertälje och därefter Högbo. Vi har även tillbaka en nygammal bekantskap i stallet. Trenton är en 5-årig dressyrstammad valack som vi red in förra året och som nu söker ett nytt hem. 

← Äldre inlägg