Nyheter

Lurbo

10 mar 2018

Idag har stallets yngre hästar varit i Lurbo och tävlat. Casilou gjorde sin andra start i 1 m, hon var lite spänd men hoppade felfritt. Även Balou gjorde en bra runda i 1m med ett ner. Valerie och Constantino var felfria i 1 m och dubuterade sedan 110 lika felfritt. Duktiga hästar!

Tino var felfri i 110-debuten!

Högbo

5 mar 2018

I helgen har ett gäng hästar tävlat i Högbo. Valerie och Constantino gjorde sin första tävling för året och var båda felfria i 1.05. Dimorete startade 115 och 120 och hoppade felfritt i båda klasserna. Gittan var felfri i 125 och även i grundomgången i 140 (i omhoppningen styrde piloten lite mindre bra..), Casilou (som är 5 år men som haft föl) gjorde sin första tävling i karriären och var felfri i 1m och Balou hade ett ner i 1 m i vår första start tillsammans. I helgen hoppar unghästarna igen i Lurbo.

Vi har sedan ett par veckor tillbaka en ny häst i stallet. Donna Forte är ett 6-årigt sto e. Fantast -Cassini II och ska vara här på utbildning i några månader. Välkommen!

Borås, Strömsholm, Heby

18 feb 2018

Förra helgen var vi i som sagt i Borås med Gittan. Hon hoppade fint i de båda 140-kvalen. Felfri och placerad första dagen och ett ner andra dagen. Vi kvalade in till 145-finalen på söndagen. En stor och mastig bana, Gittan hoppade fint första delen men sedan kom vi ut lite för mycket på bågen fram till trekombinationen så det blev alldeles för långt och vi fick ett nerslag på a-hindret. Sen slog mjölksyran till på slutet så det föll ett några bommar tyvärr. Så vi får lägga den rundan på rutinkontot, men är väldigt glad över att ha en häst på den nivån hursomhelst. Denna helg har vi varit iväg med unghästarna. De nyblivna femåringarna Tino, Valerie och Casilou, samt Balou som är lite äldre, var på Strömsholm och hoppade en pay and jump. Väldigt nyttigt för dem att komma iväg till ett annat ridhus och hoppa, blir en helt annan sak än att rida hemma. Idag var vi till Heby med Greta och Quitano, som nu är 6 och 7 år gamla och ganska rutinerade. Vi mjukstartade året med 110 då de inte tävlat på många månader (Quitano har inte startat sedan Falsterbo) och tur var det för de var ganska laddade båda två. Båda hoppade iaf felfritt. Nästa tävling blir i Högbo om två veckor. 

Februari

8 feb 2018

Februari är här och vintern håller sig kvar. Nu har vi åkt ner till Borås och Gina Tricot GP med Gittan. Ska bli spännande! Förra veckan var ganska intensiv, med bl.a. träning för Sylve, PnJ på CC med alla unghästar och tränarkonvent i Uppsala på helgen. Fina 5-åringen Bentley W blev också såld och har flyttat till sin nya ägare. Vi önskar lycka till i fortsättningen med honom! Vi har också fått en ny häst i stallet, en 3-åring e. Silber Sky F som är här för att ridas in. Välkommen!/img_1981.jpg

Benley W är såld!

Årspremiär

30 jan 2018

I helgen var vi till Strömsholm för årets första tävling. Endast Gittan som var med och hon hoppade fint. Lite ringrostiga i första starten när vi inte tävlat på ett par månader, men det blev felfritt och placering. På söndagen startade vi 135 och även där blev det felfritt och en 3e plats. Bra start på säsongen, nu laddar vi för Borås och Gina Tricot GP. 

Vi har idag även fått en ny häst i stallet, en ponny. Blazer var här för ett år sedan och är en 9 årig connemaravalack som nu ska säljas.

Gittan placerad i båda klasserna!

Januari!

21 jan 2018

Det händer inte allt för mycket under den här månaden. Hästarna börjat komma igång igen och det har äntligen kommit lite snö så att vi kan passa på att trimma ute. Cryptonit "Kakan" har åkt hem för lite vila och istället har vi fått hit hennes dotter Contessa "Kexet" (e. Last Liberty) för inridning. Caramell är färdiginriden och har också flyttat hem. Två nya femåringar har kommit för att ridas igång; All Diamond (e. Diamant de Revel) som var här ett par månader förra vintern, och så Rozanne Tau (e. Heslegård´s Rubin) som hade föl förra året och som nu ska bli ridhäst igen. På tävlingsfronten är det ännu ganska lugnt, det är bara Gittan som ska tävla den närmsta tiden. Först Strömsholm och sedan åker vi till elittävlingarna i Borås. De yngre hästarna gör årspremiär först i slutet av februari.

Vinter! Här med Curry Mile.

Året var 2017

1 jan 2018

År 2017 är till ända och det har varit ett händelserikt år där mycket bra har hänt. Mina tävlingshästar har gjort fina resultat under året och det känns lovande inför kommande säsong. Vi har ridit in 14 hästar och över 30 hästar har varit här under året för utbildning. Stort tack till alla hästägare för förtroendet! Som vanligt också tack till alla i teamet runt hästarna som gör att allt fungerar så bra. Nu blickar vi framåt mot 2018! Här kommer en resumé av 2017 i bilder. God fortsättning!

Årets utlandsresa 

Jag började året med att åka en månad till Frankrike för att att göra praktik på Elevage de Jarsay, en anläggning med uppfödning/försäljning av hopphästar. Skönt att slippa svenska vintern och intressant att se något annat. Men i februari var det förstås skönt att åka hem igen :)

Årets inköp

Jag har inte köpt någon häst under året, men min mamma tyckte sig behöva en skäck. Så i januari flyttade Killery (e. King Louie - Corleone Z) till gården.

Årets "Äntligen!"

I februari blev ridhuset äntligen klart! Känns fantastiskt att ha den lyxen nu och det ger förstås en annan dimention på träningsmöjligheterna och verksamheten.

Årets stjärna

Som ohotat segrare tar förstås Hard to get of Beauty priset som stallets stjärna under året. 2016 var ett väldigt bra år då vi tog flera segrar upp till 140, så det kändes nästan som att det skulle bli svårt att göra ännu bättre. Men under året har vi tagit steget upp i svår klass lite mer "på riktigt" och det har blivit en seger och två tredje platser i 145.

Årets unghäst

Dimorete de Bay utvecklades fint under våren och kvalade med lätthet in till Falsterbo. Där bjöd hon på två felfria rundor i kvalen. Sen att vi missade finalen eftersom piloten var lite sölig kunde ju inte hon hjälpa. En väldigt fin häst detta!

Årets resmål

Alla vägar bär till... Flyinge? I och med distansutbildningen har vi rullat ner till Flyinge inte mindre än sex gånger under året (plus en vända till Falsterbo). Många timmar i lastbilen har det blivit.

Årets rekrytering

I april börjad Sten och Carita hos oss och allt sedan dess har jag undrat hur vi egentligen klarade oss innan.

Årets haveri

Inte bara en gång, utan två! Nu vet vi hur det är att behöva backa på E4an kl 23 eller hur det känns att åka baklänges fram till Norrköping. Men som med mycket annat; det löste sig!

Årets "Nej tack"

Saker och ting går inte alltid enligt plan. Men är man fyra år får man kanske vara ursäktad. I maj tävlade vi flitigt på Jump Club med knattehästarna, som för det mesta skötte sig utmärkt.

Årets nytillskott

Två föl fick vi i år. I maj föddes Bon Heather (e. Heartbeat - Casilius) och i juni föddes Bon Action (e. Armitage - For Pleasure) (bilden). Två fina föl som vi kan hoppas på!

Årets diss

En morgon i juni gjorde vi den mindre roliga upptäckten att alla sadlar hade blivit länsade från vår sadelkammare. Besvärligt och jättetråkigt.

Årets Magic Moment

I år gjorde vi embryotransfer på Hard to get of Beauty. Vi gjorde två spolningar som båda lyckades och nu har vi två dräktiga mottagarston hemma. Superspännnande! Om allt går vägen blir det två helsyskon e. Heartbeat nästa år. Även Wamira är dräktig och väntar föl e. Cristallo II.

Årets fighter

Bon Quitano utvecklades även han fint under våren och gick Falsterbo i juli. Några veckor senare drabbades han av ett svårt kolikanfall. Vi körde i ilfart till kliniken kl 04 på morgonen där han buköppnades. Större delen av tunntarmen hade gått ut genom en anatomiskt hålrum (mycket ovanligt) och prognosen var allt annat än ljus. Men han är en riktig överlevare och repade sig mirakulöst. Bilden är från en vecka efter operationen och han har tappat drygt 60 kg i vikt. Nu är han tillbaka i god form och ska till våren börja tävla igen.

Årets "jag-var-där"

Vi åkte till Ullevi i augusti och fick se Peder rida hem EM-guldet. Magiskt.

Årets examen

I oktober blev jag klar med vidareutbildningen för unghästutbildare. Nu blir det nog inget mer plugg på ett tag.

Årets avsittning

Jag lyckas ju alltid trilla av några gånger varje år så här kan det vara lite svårt att välja. Men denna kom ju med på bild i alla fall :P

Årets försäljning

I december såldes Bon Jade. En fin häst som jag haft sedan hon var föl. Vi fick avsluta vår tävlingstid ihop på ett bra sätt med en seger och tre placeringar på våra fyra sista starter. Nu får hon vara till glädje för en juniorryttare.

Gott nytt år!

30 dec 2017

Vi önskar alla ett gott nytt år! 2017 har på det stora hela varit ett väldigt bra år (en liten resumé kommer inom kort) och nu är vi laddade inför 2018.

Stallet är nästintill överfullt för tillfället, men dagarna är ändå relativt lugna (så jag hinner ta tag i bokföringen..). Vi har en ny häst i stallet för tillfället, fina Lily of the Valley (e. Cardento) som är här för lite träning över julhelgerna. 

Quitano i Falsterbo. Känns väldigt avlägset nu i vinterrusket.

Juletid

18 dec 2017

Nu är det snart jul och hästarna får ta det relativt lugnt. Fina Bilancia är nu färdiginriden och har fått flytta hem igen. I helgen har vi fått några nya hästar i stallet. Dels en 6-årig irländsk valack, Curry Mile, som ska vara här på utbildning i ett par månader och dels två något äldre tävlingshästar, Coredano Z och Calgran of Diamonds Z, som ska vara här för lite lättare vinterträning under en period. Välkomna!

I mellandagarna har jag en hoppkurs här på Stor-Kumla. Den 27-28 december (ons-tors) på eftermiddagen. Markarbete och hoppning. Välkomna att anmäla! Pris 500 kr inkl fika.

Södertälje

12 dec 2017

Årets sista tävling gick i helgen i Södertälje och Gittan har hoppat jättefint. På lördagen hoppade vi en 130, felfritt och med placering. På söndag startade vi 145 och det var en bra runda, bara ett förargligt nerslag i kombinationen. Vi var dock snabbaste 4-felaren vilket räckte till en 3:e plats. Kul och ett bra avslut på säsongen! Nu väntar en period med lite vila och fokus på träning ett tag framöver för henne. Även mina unghästar tar det ganska lugnt nu. 

Vennce har nu flyttat hem igen efter några månader i träning hos oss. Till helgen kommer istället några nya hästar :)

Gittan 3:a i 145!

Jadie såld

3 dec 2017

Nu är min fina uppfödning Bon Jade såld och har flyttat till sin nya familj i Karlskrona. Efter 8 år och många minnen tillsammans med denna lite speciella häst känns det såklart lite vemodigt, men vi är säkra på att hon kommer få det toppen! Kvar i stallet har vi ju både en dotter (Bon Casilou) och en dotterdotter (Bon Heather).

Några andra hästar har också flyttat; Frankie har åkt hem för lite vila, Tino har åkt på en månads rehabträning och Spirit är färdiginriden och har flyttat hem igen. Vi har istället fått hit en ny inridningshäst, Caramell, som faktiskt också är e. Benetton Dream (som Spririt). Välkommen!

Gittan tävlade i Strömsholm förra helgen och hoppade väldigt fint. Tyvärr lite stolpe ut med ett nedslag i både 140 och 145, men en bra känsla. Vi börjar känna oss lite mer stabila i 145 och det är kul! Nu blir det mycket fokus på styrka och markarbete under vintern så att vi kan bli ännu till nästa år ;)

Fina Bon Jade!

Tävlingar och nya hästar

15 nov 2017

Gittan har varit ute på ett par tävlingar, i Hamre blev det vinst i en 130-klass och i Högbo en 5:e placering i 140. Nästa vecka väntar tävling på Strömsholm för henne som nog blir årets sista. Unghästarna har det lugnt på tävlingsfronten och vi fokuserar på träning istället. Bon Courage och Caruccio Paradise är nu färdiginridna, två trevliga hästar båda två. Vi har idag istället fått en ny inridningshäst, Cickan (e. Click and cash). Även Bentley W (4 år e. Camaro M - Irco Mena) som var här på inridning i våras är tillbaka i stallet. 

Gittan vann 130 i Hamre

Gävle

21 okt 2017

Förra helgen var vi i Gävle och tävlade. Jadie levererade ännu en felfri runda i 120 och knep 2a platsen. Gittan hade ett förargligt nedslag på sista hindret i 130. På söndagen startade vi 145. Hon hoppade jättefint! Ett par missar från min sida gav två nedslag, men då ingen var felfri och endast två med 4 fel kom vi med till Winning round som snabbaste ekipaget med 8 fel. Gittan bjöd på en fin och felfri omhoppning och vi slutade på en 3e plats. Kul! 

Vi har fått två nya inridningshästar i stallet också. Bilancia (e. Corriendo Tau - Cortez) och A lot of Spirit (Benetton Dream - Zephyr). Välkomna!

Gittan 3a i 145!

Breeders

12 okt 2017

Förra veckan var vi ner till Flyinge en sista gång, för det här året i alla fall. Vi hade vår avslutning med UPV, vidareutbildningen för unghästutbildare som jag gått. Så nu har jag fått min examensbevis! Nu blir det nog inget mer plugg på ett tag ;) Dimorete var också med för att tävla 5-årsklassen på Breeders. Hon hoppade väldigt fint, tyvärr blev det ett nedslag i vardera kval vilket inte räckte till final.

Här hemma har fått en ny försäljningsponny i stallet. Frankie är en 5-årig D-ponnyvalack för både hoppning och dressyr. Välkommen!

Stall Sandra Bonows foto.

Dimorete i Flyinge

Karlstad

3 okt 2017

I helgen har vi varit och tävlat i Karlstad. Faktiskt första gången jag var där, men det var en trevlig och välarrangerad tävling. Gittan och Jadie var med och båda har hoppat bra. Gittan var placerad i 130 första dagen och hoppade felfritt i 140 på lördagen och tog en 4e placering. På söndag startade vi 145, men då fick vi tyvärr en lite tråkig start med ett par nedslag så jag valde att spara på krafterna och gå ut. Jadie har hoppat strålande hela helgen med en 3e plats i 115, placerad i 120 på lördagen och avslutade sedan med vinst i 120 på söndagen. Hon är en sån härlig häst! Nu har vi varit hemma och packar om och är nu på väg till Flyinge. Greta ska tävla Breeders och vi har också sista utbildningsträffen./img_1333.jpg

Bon Jade vann 120

← Äldre inlägg