Nyheter

Södertälje

12 dec 2017

Årets sista tävling gick i helgen i Södertälje och Gittan har hoppat jättefint. På lördagen hoppade vi en 130, felfritt och med placering. På söndag startade vi 145 och det var en bra runda, bara ett förargligt nerslag i kombinationen. Vi var dock snabbaste 4-felaren vilket räckte till en 3:e plats. Kul och ett bra avslut på säsongen! Nu väntar en period med lite vila och fokus på träning ett tag framöver för henne. Även mina unghästar tar det ganska lugnt nu. 

Vennce har nu flyttat hem igen efter några månader i träning hos oss. Till helgen kommer istället några nya hästar :)

Gittan 3:a i 145!

Jadie såld

3 dec 2017

Nu är min fina uppfödning Bon Jade såld och har flyttat till sin nya familj i Karlskrona. Efter 8 år och många minnen tillsammans med denna lite speciella häst känns det såklart lite vemodigt, men vi är säkra på att hon kommer få det toppen! Kvar i stallet har vi ju både en dotter (Bon Casilou) och en dotterdotter (Bon Heather).

Några andra hästar har också flyttat; Frankie har åkt hem för lite vila, Tino har åkt på en månads rehabträning och Spirit är färdiginriden och har flyttat hem igen. Vi har istället fått hit en ny inridningshäst, Caramell, som faktiskt också är e. Benetton Dream (som Spririt). Välkommen!

Gittan tävlade i Strömsholm förra helgen och hoppade väldigt fint. Tyvärr lite stolpe ut med ett nedslag i både 140 och 145, men en bra känsla. Vi börjar känna oss lite mer stabila i 145 och det är kul! Nu blir det mycket fokus på styrka och markarbete under vintern så att vi kan bli ännu till nästa år ;)

Fina Bon Jade!

Tävlingar och nya hästar

15 nov 2017

Gittan har varit ute på ett par tävlingar, i Hamre blev det vinst i en 130-klass och i Högbo en 5:e placering i 140. Nästa vecka väntar tävling på Strömsholm för henne som nog blir årets sista. Unghästarna har det lugnt på tävlingsfronten och vi fokuserar på träning istället. Bon Courage och Caruccio Paradise är nu färdiginridna, två trevliga hästar båda två. Vi har idag istället fått en ny inridningshäst, Cickan (e. Click and cash). Även Bentley W (4 år e. Camaro M - Irco Mena) som var här på inridning i våras är tillbaka i stallet. 

Gittan vann 130 i Hamre

Gävle

21 okt 2017

Förra helgen var vi i Gävle och tävlade. Jadie levererade ännu en felfri runda i 120 och knep 2a platsen. Gittan hade ett förargligt nedslag på sista hindret i 130. På söndagen startade vi 145. Hon hoppade jättefint! Ett par missar från min sida gav två nedslag, men då ingen var felfri och endast två med 4 fel kom vi med till Winning round som snabbaste ekipaget med 8 fel. Gittan bjöd på en fin och felfri omhoppning och vi slutade på en 3e plats. Kul! 

Vi har fått två nya inridningshästar i stallet också. Bilancia (e. Corriendo Tau - Cortez) och A lot of Spirit (Benetton Dream - Zephyr). Välkomna!

Gittan 3a i 145!

Breeders

12 okt 2017

Förra veckan var vi ner till Flyinge en sista gång, för det här året i alla fall. Vi hade vår avslutning med UPV, vidareutbildningen för unghästutbildare som jag gått. Så nu har jag fått min examensbevis! Nu blir det nog inget mer plugg på ett tag ;) Dimorete var också med för att tävla 5-årsklassen på Breeders. Hon hoppade väldigt fint, tyvärr blev det ett nedslag i vardera kval vilket inte räckte till final.

Här hemma har fått en ny försäljningsponny i stallet. Frankie är en 5-årig D-ponnyvalack för både hoppning och dressyr. Välkommen!

Stall Sandra Bonows foto.

Dimorete i Flyinge

Karlstad

3 okt 2017

I helgen har vi varit och tävlat i Karlstad. Faktiskt första gången jag var där, men det var en trevlig och välarrangerad tävling. Gittan och Jadie var med och båda har hoppat bra. Gittan var placerad i 130 första dagen och hoppade felfritt i 140 på lördagen och tog en 4e placering. På söndag startade vi 145, men då fick vi tyvärr en lite tråkig start med ett par nedslag så jag valde att spara på krafterna och gå ut. Jadie har hoppat strålande hela helgen med en 3e plats i 115, placerad i 120 på lördagen och avslutade sedan med vinst i 120 på söndagen. Hon är en sån härlig häst! Nu har vi varit hemma och packar om och är nu på väg till Flyinge. Greta ska tävla Breeders och vi har också sista utbildningsträffen./img_1333.jpg

Bon Jade vann 120

Höst!

26 sep 2017

Hösten är här och i helgen gjorde vi årets sista utomhustävling, på Sundbyholm. Det var endast Gittan som tävlade och hon hoppade fint båda dagarna. På fredagen blev det ett ner i 135 och på lördagen startade vi 145, vilket var första gången utomhus. Det blev två pet, men känslan var bra! Till helgen åker vi till Karlstad och tävlar igen, med Gittan och Jadie. Både Jadie och Greta har redan startat inomhussäsongen på Strömsholm för ett par veckor sedan och båda hoppade fint med felfria rundor. 

Nu är fina treåringen Cara Madre W såld och vi önskar nya ägaren lycka till med denna trevliga lilla häst! Istället har vi nu fått hit hennes syster för försäljning. Cryptonit W "Kakan" är 11 år och e. Non Stop R - Nebraska. Vi har nu påbörjat inridningen av Caruccio och Courage och både sköter sig än så länge bra, även om båda herrarna är lite åt det känsliga hållet. Våra två ettåringa Alf och Killery har fått flytta hem från Myrsjö nu också, så nu har vi 32 hästar på gården. Ibland undrar man vart alla kom ifrån ;) 

Cara Madre W är såld

Nya hästar mm

5 sep 2017

Förra veckan var vi ner till Flyinge för sista uppsuttna utbildningsträffen, Greta och Tino var med denna gång och de skötte sig fint. Nu är det bara en gång kvar och det blir under Breedersveckan då vi har avsutten träff. Då kommer även Greta följa med och gå 5-års Breeders. Quitano var också kvalad, men kommer inte tävla. Han drabbades för några veckor sedan av ett svårt kolikanfall och fick buköppnas. En stor del av tunntarmen hade gått ut genom ett anatomiskt hålrum i buken, vilket är mycket ovanligt. Vi är glada att han överlevde! Nu väntar en lång rehab för honom innan han är tillbaka på tävlingsbanan. 

Några hästar har flyttat och några nya har tillkommit sista veckan. Fina treåringen Canvas Lane (e. Canvas Plus) är färdiginriden och har flyttat hem igen. Hon fick äran att vara med på bild i två reportage om unghästutbildning som Equipage var här och gjorde. De kommer att publiceras i tidningen höst och i början av nästa år, håll utkik! Miracle har också flyttat hem efter några månader hos oss. Idag besiktigades också Paula så nu har även hon flyttat. Vi önskar lycka till i fortsättningen med dessa hästar! Vi har fått hit en ny försäljningsponny, Herkules, som tävlat upp till msv klass. Vi har också fått en ny 6-åring, Je t'aime Balou (e. Balitmore-Robin Z) som ska vara här på utbildning under en period. Dessutom är fina Lövstahingsten Conthallon Rouge tillbaka i stallet.

I söndags var vi på tävling på Jump Club med Gittan, Greta och Jadie. Alla hoppade fefritt! Jadie var 6a i 110, hennes första tävling på länge. Greta var felfri i 120 och är nu färdigkvalad till Elmia. Gittan avslutade med en 4:e placering i 130. I helgen åker vi till Strömsholm och känner på att tävla inomhus igen. 

Stall Sandra Bonows foto.

Canvas Lane är färdiginriden

Sundbyholm, Flyinge, Västervik

17 aug 2017

De senaste veckorna har varit ganska intensiva. Vi har bland annat varit på fölvisning med Casilous föl "Bon Heather". Det gick bra, hon skötte sig fint och fick ganska bra omdömen. Caprice föl Lilla A (som vi inte har döpt än) har börjat växa till sig han också, men fick slippa visning den här gången. Casilou har vi börjat sätta igång lite smått och hon verkar komma ihåg vad hon lärt sig även om hon fortfarande är ganska otymplig i kroppen. Vi har också hämtat hem travarsto nummer två, Andaley. Vi gjorde två spolningar på Gittan och båda lyckades. Så Andaley bär, precis som Nellie, på ett embryo e. Heartbeat u. Gittan. Om allt går vägen blir det alltså två helsyskon här nästa år. Bara att hålla tummarna! Gittan är tillbaka på tävlingsbanan efter "mammauppehållet" och tävlade på Sundbyholm förra helgen. Hon hoppade fint, men det blev lite stolpe ut den här gången. Direkt från Sundbyholm åkte vi ner till Flyinge för näst sista utbildningsträffen. Paula och Jadie var med denna gång och de skötte sig väldigt bra båda två. Sen åkte vi hem igen för att sedan fara till Västervik med Gittan och Sanno, som är Lovisas häst. Första gången som jag tävlar i Västervik och det var en fin och välordnad tävling. Gittan hoppade bra även denna helg och det blev en 5:e placering i både 130 och i 140. Här hemma har vi fått en ny häst i stallet också. Vennce är en 7-årig valack e. Common Sense och ska vara här på utbildning i några månader, välkommen!

    

Bon Heather "Hedda" på visning och Gittan som placerade sig som 5:a i 130 och 140!

Falsterbo och LIA

22 jul 2017

Dimorete och Quitano tävlade i Falsterbo, i 5- respektive 6-årsklassen. Dimorete har hoppat jättefint. Hon är väldigt jämn och har aldrig haft mer än 4 fel i någon 120. Inte här heller då hon hoppade felfritt i båda kvalen. Tyvärr hade vi tidsfel i första rundan, så vi missade finalen. Lite snöpligt förstås, men det gör inte så mycket när hon hoppar så fint och enkelt. Quitano har inte riktigt känts i någon superform så jag förvätade mig inte några stordåd av honom. Det föll några bommar också, så vi lägger det på rutinkontot. Han behöver lite tid och stärka upp sig mer, idagsläget hamnar han lätt lite i framvikt och jag får för mycket i handen. Nu har hästarna fått lite välbehövlig semester och vi passar på att göra den årliga skurningen av stallet. I veckan har jag också påbörjat min andra LIA-period. Denna gång är jag på Strömsholm hos Jens Fredricson. Massa bra inspiration och nya tankar om både ridning och hästskötsel. Nu har vi också hämtat hem Nellie, "vårt" mottagarsto som är dräktig med Gittans föl. Väldigt spännande! 

Dimorete de Bay - felfri i båda kvalen

 

Mot Falsterbo!

7 jul 2017

Imorgon bitti åker vi mot Falsterbo med Quitano och Dimorete, ska bli väldigt roligt. Håll tummarna för oss! Hästarna genrepade på Jump Club förra veckan och vi har vi även varit där och hoppat på gräset som förberedelse. Även Gittan var med och tävlade på Jump Club vilket var första tävlingen på ett litet tag för henne då vi haft paus för embryotransfer. Hon hoppade strålande i 140 och satte en felfri grundomgång. I omhoppningen hade vi snabbast tid men tyvärr föll sista hindret, så det blev en 6e plats. 

Stallets yngre hästar Valerie, Tino, Classic och Coco har fått lite semester och smälter vårens lärdomar på betet. Även Laban och Lillis har flyttat hem till sina ägare för lite vila. Vi har istället några nya hästar i stallet - Mirre, Lane och Cindy. Välkomna! Även fina Lövsta-hingsten Conthallon Rouge har varit här på lite träningscamp mellan sina betäckningar. En väldigt härlig individ som är rolig att jobba med!

Conthallon Rouge!

Nu har också Caprice äntligen fölat! För en vecka sedan fick hon ett fint hingstföl e. Armitage. En helbror till Bon Attitude alltså. 

Stall Sandra Bonows foto.

Caprice med sitt hingstföl, fjärde hingstfölet på raken!

 

Juni

12 jun 2017

Nu var det ett tag sedan jag skrev här sist, men det har som vanligt hänt en hel del! Bon Casilou har fölat och det blev ett fint tecknat fuxsto e. Heartbeat. Det är tredje generationens Bon-häst som föds här, mormor är Bon Jade. Nu väntar vi bara på Caprice, som ska föla i början av juli. Wamira har vi i år betäckt med Cristallo II och hon är nu konstaterat dräktig på 28 dygn. Bara att hålla tummarna för att resten går bra också.

Dimorete och Quitano har varit på Strömsholm och tävlat på gräsbanan. De hoppade jättefint, båda var felfria i 120 respektive 130 de två första dagarna. Sista dagen tröt orken lite för Quitano och Dimorete fick ett förargligt nedslag på en annars bra runda. Nästa tävling blir på Jump Club om ett par veckor och sedan väntar Falsterbo.

Dimorete på Strömsholm

Ponnyn Agra är nu färdiginriden och har fått flytta hem igen. Vi önskar lycka till i fortsättningen! Vi har också fått en ny häst i stallet, Rooibos Roc är en 7-årig valack e. Hellrik och ska vara här på utbildning i några månader. Välkommen!

I fredags var vi med om en tråkig händelse då vi hade inbrott i vår sadelkammare och fick fem sadlar stulna. Så tråkigt och obehagligt! Vi får vara glada att i alla fall hästarna mår bra. Även våra grannar hade inbrott och fick tre sadlar stulna, så var observanta ni som bor i trakterna!

Norrköping

24 maj 2017

Förra veckan var vi och tävlade på Jump Club igen med 4-åringarna. Constantino var lite spänd den här gången, men Valerie hoppade fint och felfritt. På torsdagen åkte vi till Norrköping Horse Show med de lite äldre hästarna. Vädret har varit super, soligt och väldigt varmt vilket vi inte är vana vid. Resan ner gick dock inte helt enligt plan då vi fick problem med ett däck på lastbilen och fick ringa efter bärgare. Efter en massa strul kom vi i alla fall fram till Norrköping och hann trots allt med att tävla. Quitano och Greta har hoppat jättefint hela helgen. Greta hade ett litet pet första dagen, men har sedan hoppat felfritt både fredag och lördag och är nu färdigkvalad till Falsterbo. Quitano var felfri i alla sina starter 120-130-130 och är nu också färdigkvalad! Gittan kändes lite matt i sin hoppning och hade några bommar ner den här gången. Nu får hon en liten paus i tävlandet under den närmsta tiden då vi ska göra ET på henne. 

Här hemma jobbar vi på med våra fem inridningshästar, de sköter sig väldigt bra allihopa och är snart inridna och klara. Våra ettåringar Alf och Killery har flyttat till Myrsjö igen för några månaders bete. Snart får även våra andra unghästar gå ut på bete och vi har då lediga platser i stallet. Vill du få din häst utbildad under en period i sommar är du välkommen att höra av dig! :)

Greta färdigkvalad till Falsterbo!

Utomhussäsong

10 maj 2017

Nu har utomhussäsongen dragit igång på allvar och vi har varit några vändor på Sundbyholm och igår även på Jump Club. Vädret har varit väldigt varierat - ena dagen soligt och varmt och nästa blåst med snö i luften.. Hästarna har hoppat bra, det tar alltid någon tävling att ställa om sig till utomhusridningen. Gittan var 4:a i en 130 och hoppade även fint i 140 med snabbast tid, tyvärr föll sista hindret. Greta hoppade två felfria 110 på Sundbyholm och debuterade 120 på Jump Club, felfritt och första Falsterbo-kvalet fixat. Quitano har haft ett par bommar ner i sina starter på Sundbyholm med gjorde en jättefin, felfri runda i 130 igår och fixade också ett Falsterbokval. Bon Valerie gick unghästtest på Strömsholm i fredags och hon skötte sig väldigt bra. Tyvärr var inte domaren så imponerad och poängen blev bara 7-7 i hoppning. En liten besvikelse då den hästen är så fin! Igår debuterade hon 1 m lekande lätt på Jump Club, felfritt. 

Paula´s Star har flyttat hem till sin ägare en stund och istället stallkamraten Grace Anatomy kommit hit. En kär gammal bekantskap då hon var här på utbildning i vintras.

Idag har vi varit på seminstationen för första gången för i år. Wamira var redo att insemineras och valet föll på Cristallo II. Bara att hålla tummarna!

Quitano felfri i 130!

Dagarna susar förbi!

25 apr 2017

Dagarna går fort när det är mycket att göra! Nu har vi fullt upp med ett gäng inridningshästar och mycket tävlingar med hästar på olika nivåer. Snart börjar det också närma sig fölning (vi har två dräktiga) och betäckning.

På påskafton åkte vi till Gävle med Gittan för att rida årets andra 145-klass. Det var kallt och blåsigt och snöade stundtals. Framhoppningen är utomhus där, så det var nästan att man hade behövt ett par skidglasögon ;) Vi värmde upp med en 130-klass där Gittan var felfri och knep 5e platsen. Efter en lång väntan till sent på kvällen var det dags för 145 med 8 startande. Gittan hoppade väldigt fint och gav allt, som alltid! Felfritt! Och dessutom var vi snabbast så vi vann klassen! Såå kul! Älskar verkligen den hästen och vi känner varandra så bra efter snart 6 år tillsammans <3

Seger i 1,45!

På annandagen var det dags för ännu en Skåneresa. Jag tog med mig Quitano och Greta denna gång. Med åkte också Jossan med två hästar samt min hästskötare Carita, som också har C-kort (väldigt skönt att inte behöva köra hela sträckan själv). Hästarna skötte sig bra och vi hade också några intressanta föreläsningar om företagande och försäljningsteknik. 

I helgen var det tävling igen och vi åkte till Jälla med knatteligan på lördagen. Fyraåringarna Valerie och Constantino debuterade på tävlingsbanan och gjorde det bra! Valerie felfri och Constantino ett pet i 0,90. Även Paula var med och hoppade felfritt i både 0,90 och 1 m. Duktiga! På söndagen var det utomhuspremiär för Jadie, Greta och Quitano på Sportriders anläggning i Enköping. Faktiskt första gången jag var där, men väldigt fina tävlingar! Vi mjukstartade med 110 för alla hästarna (mest för att det var så väldigt mycket starter..) och de hoppade fint. Jadie felfri och Quitano ett pet. Greta var felfri på hinder men blev skrämd för något precis innan start så hon blev  spänd och överhoppade sig det första hindrena så fick lägga en volt efter fyran, men sedan hoppade hon bättre. I veckan åker vi till Sundbyholm!

Vi har också fått tre nya inridningshästar i stallet. Det är Bentley W (e. Camaro M), Cara Madre W (e. Corriendo Tau) och Caussettes Blanches (e. Balou de Rouet). Välkomna!

← Äldre inlägg