Tjänster

Hästar mottages för 

  • Inridning
  • Vidareutbildning 
  • Matchning mot unghästtester och årgångschampionat
  • Tävling
  • Försäljning

Individuell och varierad träning i lugn och trivsam miljö, mot gemensamt uppsatta mål. Naturligtvis ingår daglig utevistelse, bra grovfoder och en beräknad foderstat. På Stor-Kumla gård finns fina och luftiga stallar med totalt 22 boxplatser, lösdriftshall, väl tilltagna gräshagar, skrittmaskin, belyst ridbana 24x50m samt ridhus 20x60m med fibersandsunderlag. Gården och dess verksamhet är av LRF godkänd "Säker Hästverksamhet".

Sandra är licenserad C-tränare i hoppning och håller hopp- och markarbetsträningar för både ponny och häst. Individuellt eller i mindre grupper. Vi anordnar även löshoppning och öppen bana med jämna mellanrum. Läs mer under Ridhus.

Innehar F-skattsedel och ansvarsförsäkring. 

Välkommen att höra av dig!

 

ATT LÄMNA DIN HÄST TILL OSS

Eftersom det ofta kommer frågor om våra rutiner och hur det går till att lämna sin häst till oss kommer här en kortare beskrivning;

I månadskostnaden ingår uppstallning, foder (kvalitativt hösilage, krafft/havre och mineraler), skötsel och utbildning.  Daglig utevistelse mellan ca 8-16 i egen hage eller med kompis (efter önskemål). Fodring fyra gånger per dag. Hästarna arbetas varierat med markarbete, hoppning, uteritter, longering et.c.  5-6 dagar i veckan.  Vi strävar efter att ta fram trygga och hållbara hästar och lägger stor vikt vid att anpassa träningen till individen.

Innan du lämnar din häst till oss uppskattar vi om det under det senaste året har gjorts en träckprovsanalys (och vid behov avmaskats) samt att hästen är grundvaccinerad och försäkrad. Hästen behöver oftast inte ha med sig någon särskild utrustning mer än grimma och ev täcke. Kom dock ihåg att medföra hästens pass.

Du är alltid välkommen att höra av dig och självklart får du komma och hälsa på din häst när den står hos oss!

 

Stor-Kumla Gård

 

 

 

 

Stor-Kumla Gård