April

De senaste veckorna har varit ganska intensiva. Helgen efter Högbo åkte vi ner till Kungsbacka med Greta för att rida finalen i ATG riders league. Finalen skulle egentligen gått i Scandinavium men eftersom det blev inställt blev det i Kungsbacka istället. Greta gjorde en fin och felfri runda i finalen och vi lyckades ta oss vidare till kvällens omhoppningen. Det var ett starkt startfält med många väldigt snabba ekipage. Vi fick till ytterligare en felfri runda och även om vi inte var så jättesnabba så blev det tillslut en 3e plats. Väldigt nöjd med Greta och resultatet, det är ju också väldigt fina prispengar i ATG klasserna vilket såklart är ett plus när man åkt långt. På söndagen startade vi GP klassen i 145, Greta gjorde ytterligare en superfin runda med endast ett lite nedslag ut ur kombinationen. Så nöjd med henne. 

Helgen efter var det dags för stallets övriga hästar att få lufta sig i Lurbo. Femåringarna Hedda och Action var båda felfria i 110. Alf och Kurre gjorde varsin bra runda med ett ner i 120 resp 130. Valerie gjorde ytterligare en felfri runda i 130 och blev 4a.

Helgen därpå var lite lugnare med öppen bana här hemma. Nyttigt för våra 4-åringar att träna på. De gjorde det bra, så snart tror jag att de är redo att lämna gården :)

Förra helgen tävlade vi på Strömsholm och red första omgången av elitallsvenskan. Greta gick lagklassen och gjorde en fin och felfri runda. Övriga i laget gjorde också fina rundor och Jump Club slutade på en 3e plats. Valerie startade sedan en 135-klass där hon var snabb och felfri och tog årets andra seger. Felfri i alla starter i år hittills så det känns som att hon gjort en bra comeback efter en segdragen sårskada under hösten. 

Denna helg är tävlingsfri då jag varit nere på en snabbvisit på Flyinge för att presentera en del av det forskningsarbete jag arbetar med för SWBs domare. Nästa vecka väntar årets första utomhustävling, vi får hoppas att de senaste dagarnas snö hinner smälta bort!

Greta i Kungsbacka!

Foto: Roland Thunholm

10 Apr 2022