Året var 2017

År 2017 är till ända och det har varit ett händelserikt år där mycket bra har hänt. Mina tävlingshästar har gjort fina resultat under året och det känns lovande inför kommande säsong. Vi har ridit in 14 hästar och över 30 hästar har varit här under året för utbildning. Stort tack till alla hästägare för förtroendet! Som vanligt också tack till alla i teamet runt hästarna som gör att allt fungerar så bra. Nu blickar vi framåt mot 2018! Här kommer en resumé av 2017 i bilder. God fortsättning!

Årets utlandsresa 

Jag började året med att åka en månad till Frankrike för att att göra praktik på Elevage de Jarsay, en anläggning med uppfödning/försäljning av hopphästar. Skönt att slippa svenska vintern och intressant att se något annat. Men i februari var det förstås skönt att åka hem igen :)

Årets inköp

Jag har inte köpt någon häst under året, men min mamma tyckte sig behöva en skäck. Så i januari flyttade Killery (e. King Louie - Corleone Z) till gården.

Årets "Äntligen!"

I februari blev ridhuset äntligen klart! Känns fantastiskt att ha den lyxen nu och det ger förstås en annan dimention på träningsmöjligheterna och verksamheten.

Årets stjärna

Som ohotat segrare tar förstås Hard to get of Beauty priset som stallets stjärna under året. 2016 var ett väldigt bra år då vi tog flera segrar upp till 140, så det kändes nästan som att det skulle bli svårt att göra ännu bättre. Men under året har vi tagit steget upp i svår klass lite mer "på riktigt" och det har blivit en seger och två tredje platser i 145.

Årets unghäst

Dimorete de Bay utvecklades fint under våren och kvalade med lätthet in till Falsterbo. Där bjöd hon på två felfria rundor i kvalen. Sen att vi missade finalen eftersom piloten var lite sölig kunde ju inte hon hjälpa. En väldigt fin häst detta!

Årets resmål

Alla vägar bär till... Flyinge? I och med distansutbildningen har vi rullat ner till Flyinge inte mindre än sex gånger under året (plus en vända till Falsterbo). Många timmar i lastbilen har det blivit.

Årets rekrytering

I april börjad Sten och Carita hos oss och allt sedan dess har jag undrat hur vi egentligen klarade oss innan.

Årets haveri

Inte bara en gång, utan två! Nu vet vi hur det är att behöva backa på E4an kl 23 eller hur det känns att åka baklänges fram till Norrköping. Men som med mycket annat; det löste sig!

Årets "Nej tack"

Saker och ting går inte alltid enligt plan. Men är man fyra år får man kanske vara ursäktad. I maj tävlade vi flitigt på Jump Club med knattehästarna, som för det mesta skötte sig utmärkt.

Årets nytillskott

Två föl fick vi i år. I maj föddes Bon Heather (e. Heartbeat - Casilius) och i juni föddes Bon Action (e. Armitage - For Pleasure) (bilden). Två fina föl som vi kan hoppas på!

Årets diss

En morgon i juni gjorde vi den mindre roliga upptäckten att alla sadlar hade blivit länsade från vår sadelkammare. Besvärligt och jättetråkigt.

Årets Magic Moment

I år gjorde vi embryotransfer på Hard to get of Beauty. Vi gjorde två spolningar som båda lyckades och nu har vi två dräktiga mottagarston hemma. Superspännnande! Om allt går vägen blir det två helsyskon e. Heartbeat nästa år. Även Wamira är dräktig och väntar föl e. Cristallo II.

Årets fighter

Bon Quitano utvecklades även han fint under våren och gick Falsterbo i juli. Några veckor senare drabbades han av ett svårt kolikanfall. Vi körde i ilfart till kliniken kl 04 på morgonen där han buköppnades. Större delen av tunntarmen hade gått ut genom en anatomiskt hålrum (mycket ovanligt) och prognosen var allt annat än ljus. Men han är en riktig överlevare och repade sig mirakulöst. Bilden är från en vecka efter operationen och han har tappat drygt 60 kg i vikt. Nu är han tillbaka i god form och ska till våren börja tävla igen.

Årets "jag-var-där"

Vi åkte till Ullevi i augusti och fick se Peder rida hem EM-guldet. Magiskt.

Årets examen

I oktober blev jag klar med vidareutbildningen för unghästutbildare. Nu blir det nog inget mer plugg på ett tag.

Årets avsittning

Jag lyckas ju alltid trilla av några gånger varje år så här kan det vara lite svårt att välja. Men denna kom ju med på bild i alla fall :P

Årets försäljning

I december såldes Bon Jade. En fin häst som jag haft sedan hon var föl. Vi fick avsluta vår tävlingstid ihop på ett bra sätt med en seger och tre placeringar på våra fyra sista starter. Nu får hon vara till glädje för en juniorryttare.

1 Jan 2018