Året som gick

Gott nytt år! Nu har vi kommit ett par dagar in i 2019 och det är dags att sammanfatta året som gick. 2018 har varit lite av ett blandat år, med en del besvärliga saker men förstås också med många roliga händelser.

Bland de mer besvärliga delarna är att jag har varit ganska skadedrabbad under året, först åkte jag av och gjorde illa knät i februari och det strulade i flera månader innan jag fick det behandlat. I maj fick jag sedan en inflammation i ena ljumsken vilket blev väldigt långdraget och gjorde det svårt att rida och tävla på ett bra sätt. Först i oktober började det bli lite bättre och det är ännu inte helt bra. Det var förstås också en ganska jobbig sommar med torkan och oron kring foderbristen. Vi har också haft svårt att hitta bra personal till stallet - det är få som verkligen har det som krävs för att klara ett jobb i den här branschen. Men nu ser det ljusare ut på alla fronter - så vi hoppas på ett riktigt bra 2019! 

Mycket bra saker har ju också hänt! Gittan tog flera fina vinster och placeringar under våren och vi red också elitallsvenska för första gången och var felfria i alla tre omgångar. Under sommaren fick vi ta ett tävlingsuppehåll pga av min skada, men nu känns det som att vi snart är tillbaka igen och vi kunde avsluta året med placering i 140 och en bra runda i 145. Mina unghästar Dimorete och Valerie har hoppat riktigt bra under året! Valerie gick final både i Falsterbo och på Elmia. Dimorete debuterade 130 felfritt på våren men fick sedan en oturlig trampskada och missade Falsterbo. Vi hann dock med att kvala in till Elmia under september och där presterade hon superbra och slutade på en fin 6e plats i finalen. Casilou, som hade föl -17, började tävla under våren. Hon har utvecklats fint under året, även om hon varit lite spänd på tävling, och avslutade med felfritt i 120. Mina två treåringar Caruccio och Bon Courage gick treårstest i maj och båda fick diplom. Jag visade senare även Contessa på treårstest och även hon fick diplom. Vi fick tre fina hingstföl under våren. Wamiras e. Cristallo II och så Gittans två föl via ET, båda e. Heartbeat. De ser väldigt fina ut alla tre så det lovar gott inför framtiden. Jag sålde min 4-åring Bon Classic i juni och även några kundhästar har sålts under året. Totalt har 30 hästar varit här under året för utbildning, jag är så tacksam för förtroendet att få jobba med dem alla! 

Nu är vi väldigt laddade inför det kommande året och jag ser fram emot att tävla med mina fyra ston - Gittan, Dimorete, Valerie och Casilou. Och förstås med Constantino och Donna Forte som står här lite mer permanent. Caruccio och Courage blir fyra år och ska också ut och göra några starter, ska bli väldigt kul. Jag har ju också en del fina försäljningshästar som det ev blir lite tävlingar med om de inte hinner bli sålda - Quitano, Kronan, Prada och Spirit. 

Stort TACK till alla i teamet kring hästarna - ni är så viktiga för att allt ska funka!

God fortsättning!

Gittan under elittävlingarna i Borås i febrari!

2 Jan 2019