Dagarna susar förbi!

Dagarna går fort när det är mycket att göra! Nu har vi fullt upp med ett gäng inridningshästar och mycket tävlingar med hästar på olika nivåer. Snart börjar det också närma sig fölning (vi har två dräktiga) och betäckning.

På påskafton åkte vi till Gävle med Gittan för att rida årets andra 145-klass. Det var kallt och blåsigt och snöade stundtals. Framhoppningen är utomhus där, så det var nästan att man hade behövt ett par skidglasögon ;) Vi värmde upp med en 130-klass där Gittan var felfri och knep 5e platsen. Efter en lång väntan till sent på kvällen var det dags för 145 med 8 startande. Gittan hoppade väldigt fint och gav allt, som alltid! Felfritt! Och dessutom var vi snabbast så vi vann klassen! Såå kul! Älskar verkligen den hästen och vi känner varandra så bra efter snart 6 år tillsammans <3

Seger i 1,45!

På annandagen var det dags för ännu en Skåneresa. Jag tog med mig Quitano och Greta denna gång. Med åkte också Jossan med två hästar samt min hästskötare Carita, som också har C-kort (väldigt skönt att inte behöva köra hela sträckan själv). Hästarna skötte sig bra och vi hade också några intressanta föreläsningar om företagande och försäljningsteknik. 

I helgen var det tävling igen och vi åkte till Jälla med knatteligan på lördagen. Fyraåringarna Valerie och Constantino debuterade på tävlingsbanan och gjorde det bra! Valerie felfri och Constantino ett pet i 0,90. Även Paula var med och hoppade felfritt i både 0,90 och 1 m. Duktiga! På söndagen var det utomhuspremiär för Jadie, Greta och Quitano på Sportriders anläggning i Enköping. Faktiskt första gången jag var där, men väldigt fina tävlingar! Vi mjukstartade med 110 för alla hästarna (mest för att det var så väldigt mycket starter..) och de hoppade fint. Jadie felfri och Quitano ett pet. Greta var felfri på hinder men blev skrämd för något precis innan start så hon blev  spänd och överhoppade sig det första hindrena så fick lägga en volt efter fyran, men sedan hoppade hon bättre. I veckan åker vi till Sundbyholm!

Vi har också fått tre nya inridningshästar i stallet. Det är Bentley W (e. Camaro M), Cara Madre W (e. Corriendo Tau) och Caussettes Blanches (e. Balou de Rouet). Välkomna!

25 Apr 2017