Elmia mm

Veckorna går i en väldans fart och den enda större tävlingen för hösten, Elmia (Jönköping horse show), är nu avklarad. Innan dess hann hästarna med att göra några inomhusstarter i Högbo och Lurbo. Alla har hoppat fint och lite extra kul med Valerie som gick rakt in i en 145:a med WR i Högbo och var felfri i grundomgången. I omhoppningen föll en bom men det blev ändå en fin 3:e placering. Greta har fått hoppa 130-klasser och var felfri i Högbo och tog en 3:e plats i Lurbo. Femåringarna Hero och Helix gjorde inomhusdebut i 120 i Lurbo och gjorde fina rundor där. Strax innan Jönköping blev dock Helix dålig, så han missade tyvärr den tävlingen. Han stod länge på klinik utan att veterinärerna kunde ställa någon diagnos trots mängder av prover och undersökningar. Efter en antibiotikakur repade han sig tillslut och kunde komma hem igen. Lite tråkigt att missa Jönköping som var årets mål med honom, men huvudsaken är att han mår bra igen.

Med till Jönköping följde därför Hero, Kurre, Valerie och Greta. Hero gick 5-års kvalen och hoppade så fint! Han var väldigt taggad första dagen och satte en fin 0:a. Andra dagen var han lite mattare men hoppade ändå väldigt fina språng. Det blev två små nedslag, så det blev tyvärr ingen final för oss. Men jag är ändå väldigt nöjd med honom, han har knappt rivit en bom på hela året och går in med stort självförtroende på en lite större arena som Elmia ändå är. Ser fram emot fortsättningen med honom under nästa år, nu väntar lite vila. Kurre hoppade också fint, han var felfri första dagen i en 135-klass. Andra dagen gick han 135-kvalet och kändes väldigt fin på framhoppningen. Kanske var han lite för avspänd, då några bommar föll. Greta hoppade superfint under hela veckan! Flerfri i 135, sen felfri och placerad i ATG-kvalet. I finalen var hon återigen felfri och vi kom 2:a i vårt heat, kul! Sen gjorde hon en jättefin omhoppning på kvällen, där vi var felfria men lite för långsamma för att ta en framskjuten placering. Så roligt att ha henne tillbaka efter hennes längre skadeuppehåll. Valerie gjorde bara två starter under veckan och kändes inte i form, flera bommar föll i 145-klassen. När vi kom hem fick hon en genomgång av kiropraktorn och hon hade fått en liten sträckning på insidan av låret på vänster bak, vilket förklarade varför hon hoppat lite snett och platt. Skönt att snabbt kunna åtgärda.

Helgen efter Elmia åkte vi till Högbo igen med Greta och Kurre och hoppade en 140-klass. Det var Gretas första på väldigt länge, vi fick ett litet förargligt nedslag på första hindret men annars hoppade hon fint som vanligt. Kurre gjorde också en helt okej runda med två ner.

Våra 2-årsston Titti, Kate och Kelly har också varit iväg på utflyckt till Lövstas talangrådgivning och för första gången har de fått åka lastbil. De skötte sig superbra! Efter lite lastträning dagarna innan klev de snällt upp på bilen och stod som ljus. Sen hoppade de även fint på löshoppningen och alla fick fina omdömen av Jens, med lite extra lovord till Kate. Planen är att de ska visas på unghästtest till våren sen. 

15 Nov 2023