Gott nytt 2023!

Det nya året är här och det är dags att summera 2022. Det har varit ett intensivit men bra år! Jag har under hela året arbetat med mitt licentiatprojekt vid SLU och därför inte haft så mycket verksamhet igång här hemma. Trots det har vi hunnit med fem inridningshästar och jag har även haft några andra hästar här för träning/tävling under året. Jag har förstås också haft en del elever som varit här och veckotränat. Det är så roligt att följa både hästar och elevers utveckling, tack för förtroendet!

Mina egna hästar har gjort många fina prestationer under året. Extra kul med Valerie som kom igång och började tävla igen i februari efter ett längre uppehåll pga en segdragen sårskada. Hon har radat upp felfria rundor och placeringar; bla seger i 130, seger i 135, två 2a placeringar i 140 och två segrar i 140. Under hösten debuterade hon 145 och har hittills levererat två felfria rundor på höjden. Greta gjorde också många fina resultat under våren, bl.a. seger i 140 och en 3e plats i ATG finalen i Kungsbacka. Under hösten har hon tyvärr haft lite skadebekymmer, men jag hoppas att hon ska vara tillbaka igen till våren. Kurre har också utvecklats fint under året och har tävlat stabilt på 135 höjd under hösten. Femåringarna Hedda och Action har båda debuterat 120 och gjort flera felfria rundor, Hedda hann även med att debutera 125 felfritt. Fyraåringarna Hero och Helix har kommit ut på tävlingsbanan och gjort fina rundor på 1 m höjd. Under sluttampen på året har vi också ridit in 2,5-åringarna Claire och Champis.

I maj och juni fick vi tillökning i stallet när Gittan och Wamira fölade. Wivvi och Walle som de kallas är båda e. Warrant. Gittan betäckte vi om med Monte Bellini och hon är konstaterat dräktig. Även Wamira betäckte vi om men hon resorberade senare tyvärr. Under året har Canvas Lane och Bon Attitude bytt ägare, är glad att jag hittade bra hem till dem.

Ser fram emot det nya året med spännande projekt och tävlingar! Stort tack till hästägare och alla i teamet som bidrar i stort och smått!

God fortsättning!

Valerie!

Foto: Malin Photo

3 Jan 2023