Gott nytt år!

Vi har kommit några dagar in i 2020 och kan summera förra året som ett ganska blandat år, med både roliga och tråkiga händelser som det så ofta är med med hästar. Det roligaste med året har nog varit Gretas fina utveckling; hon debuterade 135 felfritt i juni, gick youngsters i augusti där hon vann en 135-klass och avslutade året med vinst i 140 i Högbo. Hon har varit väldigt jämn hela året och är nästan alltid felfri. De andra hästarna har förstås också gjort en del bra resultat; Gittan har tagit flera vinster och placeringar i 130, Valerie har gjort ett antal felfria 130 och Casilou var felfri i alla 120-starter i Västervik och var ensam om att ta hem unghästpotten där och sedan gick hon även final på youngsters. Fyraåringarna Kurre och Caruccio har fått komma ut på tävlingsbanan och samla lite rutin, Kurre gjorde både Youngsters och Elmia med fina rundor. Casilou sålde jag under hösten och vi har även sålt några hästar åt andra hästägare under året. Jag köpte mig en ny häst på hösten, Canvas Lane, som är ett femårigt fölsto. Vi har förstås också ridit in ett antal hästar, men vi visade faktiskt bara en på treårstest. Det var Fendi Tau, som välförtjänt fick ett hoppdiplom. I augusti fick vi förstärkning i teamet då duktiga Andrea började hos oss, efter att ha gjort praktik här i ett år. Under hösten fick även anläggningen ett litet lyft då skrittmaskinen äntligen kunde invigas.

Under året har vi också haft en del tråkigheter. Något föl fick vi inte i år tyvärr, då vårt enda dräktiga sto Wamira kastade några veckor innan beräknad fölning. Kastningen visade sig bero på abortvirus, vilket innebar att vi också tvingades isolera hela anläggningen under flera veckors tid. I juli drabbades Quitano av kolik, så illa att han inte gick att rädda. Vi fick även säga farväl till Constantino och Prada, som båda stått länge hos mig. 

Men nu blickar vi med tillförsikt framåt mot ett spännande 2020! Det ska bli roligt att fortsätta tävla med de fina hästar som vi har i stallet och särskilt kul att få se hur de yngre förmågorna utvecklar sig. Vi har två dräktiga ston så förhoppningsvis får vi två friska föl till sommaren. 

God fortsättning på det nya året!

Greta på väg mot 140-vinst!

5 Jan 2020