Intensiva maj!

Maj måste nog vara en av årets mest intensiva månader, allt på en gång känns det som! För att summera de senaste veckorna så var vi på Sportriders förra helgen och tävlade elitallsvenskan, omgång 2 och 3. Gittan hoppade fint och levererade felfria rundor i både 130 och 140. Laget hade tyvärr lite motgångar med skadade hästar och vi landade tillslut på en 4:e plats i serien och missade precis kvalgränsen för att ta sig vidare till semifinalen på Strömsholm. Nya tag nästa år!

Våra två treåringar visades också på treårstest förra helgen. Båda levererade på topp och kammade hem varsitt hoppdiplom! Caruccio Paradise fick 8,5-8,5 i hoppbetyg och Bon Courage fick 9-9, och blev dessutom bästa hopptalang för dagen! Så roligt när allt jobb betalar sig och det känns väldigt lovande inför framtiden! Nu har de fått lite välförtjänt semester och vi har redan släppt dem på bete i det härliga sommarvädret.

Stallets övriga hästar har tävlat på Jump Clubs tisdagstävlingar, både förra veckan och idag. Överlag har de hoppat bra, bland annat gjorde Valerie ännu en felfri runda i 120 förra veckan och idag har både Balou och Cryptonit debuterat 110 med fina rundor. Även jag och Cairo gjorde vår första tävling tillsammans och han bjöd på en fin runda i 120. Nu förbereder vi oss för tävlingar i Norrköping till helgen med Gittan, Quitano och Valerie!

Nu har även vårt mottagarsto Nellie fölat! Gittans första föl med andra ord, e. Heartbeat! Det blev en liten hingst som kom i onsdags natt, i raketfart. Efter en något orolig start verkar han nu må prima. Nu väntar vi bara på vårt sista mottagarsto, som bär på helsyskonet. Wamira ska vi nu betäcka om, men det blir vårt enda sto det här året då vi har lånat ut Caprice Pleasure.

Både Donna och Cickan har flyttat hem för lite vila och vi väntar istället nya hästar till nästa vecka, spännande!

Bon Courage blev bästa hopptalang med 9-9 i hoppning och 49,5 p totalt! Även Caruccio Paradise fick hoppdiplom! Foto: Roland Thunholm

 

 

15 May 2018