Juni

Midsommarhelgen var otroligt varm, både vi och hästarna blev nog lite tagna av den plötsliga värmen.

En liten summering av de senaste veckornas händelser;

Sista helgen i maj åkte jag med Valerie till Sundbyholm och red en 140-klass. Hon hoppade väldigt fint och det blev felfritt med en tid som räckte till vinst! Valerie har gjort otroligt fina resultat hela våren, med bl.a. tre segrar och flera andra placeringar. Nu har hon fått en liten tävlingspaus och ska få komma ut och hoppa lite större igen i augusti förhoppningsvis.

På tisdagen efter tävlade vi på Rekasta där Somerton gjorde sin första start hos oss. Han skötte sig väldigt bra och det ska bli roligt att jobba vidare med honom, tror att han kan bli en väldigt fin häst när han får lite mer styrka och rutin. 

I början av juni fick vi ytterligare en ny häst i stallet, ett 5-årigt sto e. Frontier Ask. En väldigt fin och talangfull häst som ska vara här en period framöver och förhoppningvis komma ut på några tävlingar också.

I mitten av juni besiktigas Alf och flyttade till sitt nya hem i Sigtuna. Vi tror att han kommer få det toppen där och önskar nya ägarna lycka till! Han är en väldigt snäll och trevlig häst, så det blir lite tomt i stallet efter honom. 

Den 18 juni var vi hos Schultz och tävlade, alla hästar hoppade strålande. Somerton var felfri i 1m, 5-åringarna Hedda och Action hoppade båda felfritt i 120 och Kurre slog äntligen till med en felfri 130 efter flera rundor med 4 fel. Greta avslutade dagen med en vinst i 130. Extra kul när arrangören ordnar fina priser; 3000 kr och en hotellövernattning i förstapris i en 2* 130 är verkligen inte illa. Nu har femåringarna och även Kurre fått lite semester.

Den 21 juni fölade Wamira! En vecka tidigare än planerat, så vi blev lite överraskade. Men allt gick bra och det blev en fin liten hingst e. Warrant - Indoctro. Samma stam som Gittans föl alltså. Gittan är nu ombetäckt med Monte Bellini och även Wamira ska vi snart betäcka om, där har jag dock inte helt bestämt hingst än. 

Wamira har fölat!

 

27 Jun 2022