Lidköping, Högbo o annat

Veckorna rullar på i en väldans fart och nu är det inte mycket kvar av årets säsong. Vi gjorde höstens första inomhustävling i Lidköping för några veckor sedan med Greta och Kurre. Kurre var riktigt avspänd och hoppade fint, det blev felfritt i 110 och sedan gjorde han två bra rundor i 120 och 125 med 4 fel. Greta gick 135 på lördagen, där det blev 4 fel efter en miss från min sida. I söndagens 140 WR var hon därför lite spänd, men vi lyckades ändå sätta en 0a. I omhoppningen tog jag det ganska lugnt och det blev en felfri runda som räckte till placering. 

Treåringarna Hero och Helix har fått jobba på nu i ett antal veckor och de sköter sig så bra. Nu har det hoppat alla möjliga hindertyper, 5,5a, relaterat avstånd och bana. Väl godkända på allt, så nu får de ett tidigt jullov. Treåriga Cashmir är tillbaka i stallet och ska börja sättas igång och hoppas in även hon. Hennes mamma Canvas Lane har ju gått med föl i år, men nu ska även hon börja sättas igång och förhoppningsvis bli tävlingshäst så småning om.

Förra helgen var vi i Lurbo och tävlade. Alf var felfri i 110 och debuterade sedan 120 på ett bra sätt med en bom ner. Kurre inomhusdebuterade i 130 och gjorde också en fin runda med ett nedslag i kombinationen. Greta fick rasta av sig i 130 och tog en 3e placering. Denna helg har vi varit i Högbo och tävlat. Kurre tyckte vattenmattan var lite läskig första dagen, men var sedan felfri i 125 på söndagen. Greta hoppade en uppvärmningsklass i 130 och var felfri och placerad. På söndag gick hon 145 WR, hennes första inomhusstart på den höjden. Hon hoppade jättefint och var felfri i grunden. I omhoppningen fick vi gå ut först och tyvärr föll en bom, så vi kom utanför placering. Men är glad för att vi gjort ytterligare en felfri 145a och nu är kvalde till 4*/150, vilket var årets mål. Nu väntar ett par tävlingar till innan det blir lite vintervila. 

Vi har också de senaste veckorna fått tre nya inackorderingar i stallet, plus en ny på lösdrift. Välkomna! Från och med januari kommer jag att behöva lite extra hjälp i stallet, har du tid och möjlighet och är rätt person för jobbet, tveka inte att höra av dig.

Cashmir är tillbaka i stallet.

15 Nov 2021