Norrköping och Strömsholm

De senaste veckorna har vi haft fullt upp, som det brukar vara den här tiden på året med mycket tävlingar, unghästaktiviteter och fölningar.

I maj var vi i Norrköping och tävlade med Valerie och Greta. Valerie gjorde två fina rundor i 135/140.  Det blev en bom ner i 135 och två ner i 140, men känslan är bra och hon gör det enkelt och okomplicerat. Greta fick värma upp i en 130 klass (där hon var felfri och placerad) inför 145 klassen på söndagen. Det är det största hon har gått, men hon hoppade så bra och vi fick till en fin dubbelnolla och blev 2:a i klassen! Så glad över henne och hennes fina resultat under våren.

De yngre hästarna har varit iväg på pay and jump och öppen bana och skött sig bra. Alf och Kurre tävlade på Rekastas tävlingar och var felfria i sina respektive klasser. Båda är lite efter sin årgång men de kommer komma i kapp så småning om. Vi har också tre stycken treåringar i stallet som vi red in tidigare under året och som nu ska förberedas inför sina unghästtest om ett par veckor. 

Gittan och Canvas fölungar växer och är väldigt pigga, nu väntar vi bara på Wamira som ska föla när som helst. Gittan är ombetäckt med Warrant och även Caprice betäcker vi i år, denna gång med Dom Perignon. Bara att hålla tummarna!

I helgen var det tävling igen med semifinal i elitallsvneskan på Strömsholms stora gräsbana. Det är flera år sedan Greta tävlade på gräs så vi åkte dit och red en uppvärmninigsklass i 130 först. Hon var lite avvaktande till en början med hoppade en felfri runda i alla fall. På lördagen var det lagtävling i strålande sol och värme. Semifinalen går i två rundor över 140, så en ganska krävande dag. Greta hoppade superfint i första omgången och vi kunde hålla nollan in i mål. Kajsa och Alice red också felfritt och Jump Club låg därmed i ledning inför andra omgången. Där tröt orken litegrann för Greta och två bommar föll, men laget höll ändå ihop det och slutade på en 2:a plats och är klart för final i Falsterbo i juli, vilket var det viktigaste.  På söndagen tävlade vi med de andra hästarna på Schultz arena. Alla hoppade fint, Alf debuterade 110 med 4 fel, Kurre var felfri i 120 och Valerie kom 4:a i 130. 

Greta!

 

10 Jun 2021