Seminarium och utomhussäsong

Den 14 april hade jag mitt licentiatseminarium på SLU och försvarade min avhandling med titeln "Breeding of Swedish Warmblood horses towards specialization in show jumping and dressage". Det var mycket folk på plats, kul! Nu är två år på SLU till ända och jag har en lic-examen, så nu blir det lite mer fokus på hästarna och verksamheten här hemma ett tag framöver.

Alla hästar har nu fått komma igång med utomhussäsongen och vi har tävlat hos Schultz och på Sundbyholm. Vintern försvann snabbt och det har varit riktigt fint tävlingsväder. Valerie hoppade en 130 och var felfri och placerad, sen har hon gjort tre starter i 145. Överlag bra rundor, hos Schultz blev det ett stopp på vattengraven så vi fick åka hem och träna på det, men på Sundbyholm gick det bättre med det iaf. Kurre har varit extremt uppvarvad som han ofta blir när det blir utomhussäsong, får hoppas att han lugnar sig något snart, hoppningen är annars bra. Action har hoppat två felfria 120 och debuterade 125 med ett ner på en ganska svår bana. Hero och Helix har hoppat två 110 med fina rundor, Hero felfri och Helix ett ner i båda. 

Vi har fått några nya hästar i stallet också. Cavazza 3 år e. Casanova ska visas på unghästtest senare i maj. Eevee är ett 4-årigt sto e. Cayenne de Clarence som ska utbildas under en period och sen är vår nygamla bekanskap Cashmir (5 år e. Kannatol) tillbaka i stallet. 

Nu är det inte så långt kvar tills Gittan ska föla, hon börjar bli väldigt rund nu. Får hoppas att allt går bra. Sen är det snart dags att välja hingstar inför årets betäckningssäsong, inte helt lätt! 

 

24 Apr 2023