Senaste veckan!

Det händer en hel del här, bl a har det kommit hit en ny häst för inridning. Vi säger välkommen till Bellona, en treårig valack. Ett par av mina unghästar har fått komma in från betet och vi ska börja förbereda oss för Champion of the Youngsters i slutet av augusti. Lyckades anmäla alla tre (det är en nervpärs varje gång), så Jadie, Quitano och Dimorete åker med. 

Förra måndagen blev vårt tvååriga sto Bon Classic opererad. Hon har egentligen betett sig lite märkligt ända sedan hon föddes. Förra året började hon uppvisa lite hingstbeteende och under våren har det här beteendet eskalerat. Tillslut gick det inte att ha henne tillsammans med andra hästar. Efter flera olika undersökningar fann man att hon saknar livmoder och att det som borde vara två äggstockar istället var två testiklar. Blodprov visade också på skyhöga testosteronhalter. Hon är alltså en typ av hermafrodit, sto på utsidan och hingst på insidan. Väldigt ovanligt. Nu är testiklarna bortopererade och vi hoppas att hon blir lugnare i temperamentet. 

I helgen har vi varit på tävling igen, efter några veckors uppehåll. Vi åkte till Tierp med Gittan och Jadie och de var väldigt på hugget båda två. Jadie var felfri i en120 och Gittan tog en fjärde plats i 130.

I dag har vi varit på fölvisning på Lövsta med Bon Attitude. Han är så framåt och tuff och har jordens självförtroende. "Äntligen en egen show!" Han hoppade och for runt, så det blev inte så mycket skritt. Men i övrigt fick han väldigt fin kritik, med bla 8:or på typ, galopp och allmänt intryck.

/edited_1469529509813.jpg

26 Jul 2016