Sista utomhus

De senaste två helgerna har vi avverkat de sista utomhustävlingarna på Sundbyholm för det här året. Fyraåringarna Hero och Helix gjorde fina rundor och ska nu få lite semester. Kurre debuterade 135 förra helgen med en bom ner och i lördags gjorde han sin andra start på höjden och var felfri och placerad. Valerie gick ATG klasserna första helgen och vi tog oss vidare från kvalet efter en felfri runda. I finalen föll tyvärr två bommar. Denna helg debuterade hon 145 och gjorde en jättefin, felfri runda! Extra kul när hon är en egen uppfödning där man har varit med från första början. Chantel hoppade felfritt i 1 m och debuterade även 1.10. I debuten föll några bommar men hon gjorde också flera fina språng, det är en häst med många kvaliteter. Somerton startade 120 i lördags och gjorde en fin och felfri runda, även Action var felfri i samma klass och är nu kvalad till Elmia.

Nu är Chantel och Somerton klara med sin utbildningsperiod här, båda hästarna har utvecklats väldigt fint. Somerton har gått från debut i 0,90 i maj till felfritt i 120 i september, inte så illa. Han blir kvar i stallet som inackordering, så jag får fortsätta följa honom tillsammans med hans ägare Amanda.

Istället är två nygamla bekanskaper tillbaka i stallet; Joli Alm och Paisley Pleasure, som båda ska vara här för utbildning under en period framöver.

 

 

Brorsorna Hero och Helix på Sundbyholm.

Foto: Jenny Johansson

30 Sep 2022