Sundbyholms GP

I helgen har vi gjort årets sista utomhustävling, på Sundbyholm i vanlig ordning. Helgen började inte så bra då ett missförtånd med Greta i ATG-kvalet ledde till en ordentlig krasch. Det gick trots allt bra och allt är ok med Greta. Kurre gjorde en fin runda strax därefter, dock med en bom ner i omhoppningen så vi kvalade inte till finalen denna gång. På fredagen gick han en 140-klass och kändes väldigt fin, det blev felfritt och en placering. Valerie gick en 145-klass och hoppade också bra, dock två bommar ner i omhoppningen. På söndag var det dags för 150, den avslutande Grand prixen. Debut för både Valerie och mig. Valerie hoppade otroligt fint! Hon la i en extra växel och verkligen ansträngde sig, framför allt i trekombinationen som annars är lite av hennes svaghet. Det blev ett nedslag på 8an, där jag tryckte på lite för mycket fram. Eftersom ingen var felfri blev det omhoppning för 4 -felarna. Valerie hoppade jättefint igen och var felfri, dock var vi lite för långsamma och hamnade precis utanför placering. Väldigt nöjd med henne ändå! Lite extra kul att hoppa 150 med en egen uppfödning som man varit med från början. 

I tisdags startade vi upp inomhussäsongen på Strömsholm, nu med femåringarna Hero och Helix. De hoppade fint. Planen är att de ska tävla på Elmia vecka 44, så vi fortsätter att jobba på för att förbereda dem för det.

Förra veckan besiktigades Claire och flyttade till sitt nya hem i Vallentuna. Hon har varit en rolig häst att jobba med och kommer vara saknad. Vi önskar nya ägaren lycka till i fortsättningen!

 

Claire är nu såld!

28 Sep 2023