Unghästtest

I veckan har vi visat tre hästar på unghästtest på Strömsholm. Joli Alm (e. Favorit Ask - Electro) var först ut i måndags och hon bjöd på fin hoppning, vilket belönades med ett hoppdiplom. Stort grattis till ägaren Eva Lagerstam! På tisdagen visade vi Cashmir (e. Kannatol - Canvas Plus, äg. Anki Rohlin) och min egen uppfödning Bon Carat (e. Cristallo II - Indoctro), som numera ägs av Lovisa. Båda hästarna gjorde bra ifrån sig. Cashmir hoppade fint och säkert, poängen blev 7,5-8. Carat var lite spänd med fick ändå 8-8 i hoppning. Med 9:or på både typ och galopp blev det hoppdiplom! Nu väntar välförtjänt sommarlov för hästarna. 

Wamira har också hunnit föla nu, det blev ett fint litet fuxsto e. Kentucky. Tre ston blev det i år, väldigt bra! Gittan är omseminerad med Warrant och konstaterad dräktig på 17 dygn, bara att hålla tummarna att det håller i sig.

Förra helgen var vi i Hallsta och tävlade med unghästarna.  Hedda tävlingsdebuterade och gjorde en fin runda med ett litet nedslag. Alf var felfri i 110. Denna helg skulle vi ha tävlat på Rekasta men det blev tyvärr inställt, så nu har våra unghästar fått semester istället. Även Greta har haft en lite lugnare period efter vårens tävlingar, men ska snart börja komma igång igen.

Wamiras föl!

26 Jun 2021