Youngster mm

Det har varit några ganska intensiva veckor med många tävlingsdagar sista tiden. I mitten på augusti var vi på Rekasta med ett gäng hästar. Chantel gjorde tävlingsdebut och var felfri i 1.05. Femåringarna Hedda och Action har fått komma igång igen och värmde upp inför Champion of the Youngster med felfria rundor i 1,15. Även Somerton var felfri i 1,15 och debuterade sen 120 med en fin runda med ett ner. Valerie startde 140 på söndag och gjorde en snabb och felfri runda som räckte till seger.

På tisdagen efter åkte vi ner till Youngsters med fyra unghästar. Alla gjorde sin första sova-borta-tävling och skötte sig exemplariskt. Fyraåringarna Hero och Helix gjorde sin andra tävling i livet och båda hoppade felfritt i första kvalet. I andra kvalet hade Hero en bom ner medan Helix var felfri igen och tog sig till final. Finalen fick flyttas in pga vädret, men han gjorde ändå en bra insats med ett nedslag. Hedda inledde felfritt i första kvalet, men var ganska matt i andra kvalet och fick några bommar ner då. I consulation var hon felfri igen. Action hade en bom ner i första kvalet med levererade en fin 0a i kval 2. Summa sumarum, alla hästar fick med sig minst en rosett och en massa erfarenhet med sig hem. 

Veckan efter åkte vi till Norrköping med Valerie och Kurre. Valerie startade ATG-kvalet i 135 på torsdagen, det blev en felfri runda och vi kom vidare till finalen. Hon hoppade sedan fint både i fredagens 140 och i finalomgången, men vi hade inte riktigt bommarna på vår sida denna helg.  Kurre gjorde tre starter i 130 och hoppade bra hela helgen med två felfria rundor. På lördagen fick han starta i avd A för första gången och det blev en tid som räckte till placering.

Denna vecka är jag i Portugal på konferens med jobbet. Bland annat har jag presenterat en del av min forskning om SWB på EAAP (Annual meeting of European Federation of Animal Science) och vi ska även besöka några olika hästanläggningar här runt Porto.

Nästa vecka är vi tillbaka till vanliga rutiner igen och löshoppning, öppen bana och hoppträningar finns inplanerat framöver, gå med i facebookgruppen "ridhus Stor-Kumla" om du är intresserad!

Valerie vann 140 på Rekasta!

7 Sep 2022