Utomhussäsong igen

Nu är tävlingssäsongen i full gång och likaså utomhussäsongen. Sista inomhustävlingen gick på Strömsholm med första omgången av elitallsvenskan. Greta fick förtroendet och hon hoppade fint och felfritt i både grund och omhoppning. Mina lagkamrater bjöd också på felfria rundor vilket ledde till seger för Jump Club. Kul med en bra start! Övriga hästar hoppade också fint; Hero och Helix var båda felfria i 120, Kurre var felfri och 5e placerade i 130 och gjorde sen även en fin runda i 140. Valerie hoppade felfritt i 140, dock utanför prislistan denna gång. 

Hero och Helix fick inviga utomhussäsongen hos Schultz och hoppade bra, Hero var felfri och Helix hade en bom ner. De andra tre, Greta, Valerie och Kurre har hoppat på Sundbyholm med felfria runor i 130. Valerie gick 7-star i helgen (140-touren) och kändes fin. Det blev ett ner i kvalet och även ett ner i finalen på en teknisk bana. Nya tag till helgen!

I övrigt jobbar vi på med treåringarna. Bonnie och Ophelia har varit igång i en månad och ska få lite vila nu. Istället är Alma och Miss Kane tillbaka i stallet för vidareutbildning i ett antal veckor. Snart ska även Titti, Kelly och Benefits Dream göra sitt unghästtest, håll tummarna för dem! Vi skulle även ha visat Kate men hon fixade en sårskada och förlängde semestern istället. Hennes tid kommer!

Snart ska även 4-åringarna få komma ut. Millensky (som jag rider ibland åt hans ägare Daniela) samt min egen Champis (som Evelina ansvarar för) utvecklas fint!

Vi har också en ny 5-åring i stallet. "Stella" är e. Cristallo II - Stakkato och ska vara här för utbildning och tävling framöver. Välkommen!

Magarna växer också på våra två avelsston Gittan och Wamira och nu är det inte långt kvar. Får hålla tummarna för att allt går bra!

30 Apr 2024