Sommar

Nu var det länge sen sist, men det har å andra sidan inte hänt alltför mycket här. I slutet på maj drog jag på mig en muskelskada som har varit lite segdragen. Jag har kunnat rida men inte varit tillräckligt bra för att hoppa och tävla, så hästarna fick ett lite tidigare break än planerat. Men nu är vi igång igen och i helgen gjorde vi den första tävlingen på flera veckor. Valerie hoppade fint och blev 3a i 130, Kurre hoppade också bra i samma klass med ett ner och Action var felfri i 120. Nu väntar Sundbyholm om några veckor.

Fina Cavazza Tau gjorde sitt unghästtest sista helgen i maj och skötte sig bra. Hon blev tyvärr lite skrämd av folket på läktaren när vi kom in i ridhuset och höll sen emot en del både i galoppen och i hoppningen. Synd, när vi vet att hon kan så mycket mer. Poängen blev modesta 7-7 i hoppning. Hon gjorde ett fint ridprov med Sabina i sadeln och fick sen åka hem för ett långt sommarlov. De andra treåringarna har också fått semester, Cointreau är färdiginriden och även Gurra hann med att bli insutten innan vilan.

I övrigt så har det varit några relativt lugna veckor, med tvätt av stall, målning och annat fix. Ett antal vändor till seminstationen blir det också. Gittan är nu konstaterat dräktig med Emerald van´t Ruytershof. Väldigt glad över att lyckats få dräktigt med honom och nu hoppas vi såklart att resten går bra också. Gittan är verkligen ett superbra avelssto! 

Nu väntar en veckas semester på västkusten och sen är vi redo att komma igång igen. Från 1 augusti kan jag ta emot fler hästar på utbildning, hör gärna av dig om du är intresserad! Vi är också väldigt glada att kunna välkomna vår nya hästskötare Evelina till oss. Evelina är utbildad unghästutbildare vid Flyinge och har mångårig erfarenhet som tävlingsgroom och unghästutbildare. 

Gittans fina hingstföl e. Monte Bellini

21 Jul 2023